Roladki z soli w sosie limonkowym |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 8 niedużych filetów z soli (o łącznej wadze ok. 75 dkg)
- świeżo zmielony czarny pieprz
- 4 łyżki soku z limonki
- 4 łyżki wytrawnego wermutu
- łyżka przecieru pomidorowego
- łyżka masła
- 1/3 opakowania śmietanki kremowej
|
Opis przygotowania: Filety oprószyć pieprzem i zwinąć w roladki. Zabezpieczyć je wykałaczkami. Na patelni roztopić masło, dodać sok, wermut i przecier. Wymieszać, ułożyć na sosie rybę, przykryć patelnię i dusić na niewielkim ogniu, aż ryba będzie gotowa (ok. 10 - 15 min.). Wyjąć roladki na półmisek i trzymać je w cieple. Do sosu dodać śmietankę, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować bez przykrycia przez kilka minut, aż sos lekko odparuje i zgęstnieje. Gotowym sosem polać solę. |
|
Region: Kuchnia australijska |
|
Przepis czytano już 8673 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |