przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Rosół mój ulubiony


Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 2 udka z kurczaka
- 2 skrzydełka
- 1 skrzydło małe z indyka
- 30 dkg szpondru wołowego
- 30 dkg schabu karkowego wieprzowego
- 1 duży por
- 1/2 selera
- 2 marchewki
- 1 duża pietruszka
- kawałek włoskiej kapusty
- opieczona cebulka
- przyprawa warzywko lub Vegeta
- maggi
- koperek lub natka
- kilka ziaren pieprzu
- 3 ziarnka ziela angielskiego
- mały listek laurowy

Opis przygotowania:
Mięso namoczyć, umyć, zalać zimną wodą i zagotować. Gotujemy na małym ogniu, wtedy rosół będzie klarowny.
Cedzakiem zebrać pianę z rosołu, dodać wszystkie warzywa (kapustę włoską zostawić i dołożyć na 10 min przed wyłączeniem rosołu) i przyprawy. Gotować do miękkości mięsa. Podawać z cienkim makaronem lub kluskami własnej roboty, posypany koperkiem lub natką. Smacznego
Przepis został dodany przez:  anullkaa7
Przepis czytano już 5229 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin