Rosół z kury |
|
Poziom: średni Czas: 60 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - kura tzw. wybiegowa
- wołowina zrazowa lub inne mięso wołowe mało tłuste ok. 0,5 kg
- pomidory 2 szt
- cebula 1 duża
- marchew
- seler 1/2 średniego
- pietruszka
- pora
- zielone liście magii lub inaczej lubczyku
- liść laurowy
- ziele angielskie
- sól
- ziarna czarnego pieprzu
|
Opis przygotowania: Kurę należy pokroić na części, mięso wołowe rozkawałkować i podsmażyć. Dodać przyprawy. Zalać wszystko zimną wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować do miękkości na bardzo małym ogniu tzw. mruganie. Międzyczasie do rosołu dodajemy podsmażoną na suchej patelni, przekrojoną na połowę cebulę. Pomidory wrzucamy w całości oraz oczyszczone
i pokrojone w duże części warzywa i zieleninę. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: adrianbogacki |
Przepis czytano już 4326 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |