|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Rosół z kury |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 4.00 Składniki: 2 l wody,
1 kg kury,
35 dkg włoszczyzny z kapustą włoską,
6 dkg cebuli,
natka pietruszki,
sól, pieprz,
ziele angielskie do smaku.
|
Opis przygotowania: Oczyszczoną kurę umyć, zalać zimną wodą, posolić i gotować na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać oczyszczoną i opłukaną włoszczyznę oraz zrumienioną cebulę i przyprawy. Miękką kurę wyjąć, rosół przecedzić, doprawić do smaku. Podawać z makaronem, ryżem lub jako drugie danie z odpowiednio dobranymi sosami i warzywami. Rosół przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki. |
|
Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 5838 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|