przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Rosół z wołowiny

Poziom: łatwy
Porcji: dużo
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 50 dkg wołowiny
- 1 pęczek włoszczyzny z kapustą
- 1 cebula
- 5 - 6 ziaren pieprzu
- 1 listek laurowy
- 3 ziarnka ziela angielskiego
- 1 l wody
- sól do smaku

Opis przygotowania:
Umyte mięso doprowadzić w szybkowarze (otwartym) do wrzenia, odszumować, zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, zawartość posolić, włożyć oczyszczoną włoszczyznę oraz podpieczoną na ogniu cebulę, dodać pieprz. ziele angielskie i listek laurowy. Szybkowar ponownie zamknąć i ogrzewać jeszcze 15 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać z oddzielnie ugotowanym makaronem.
Przepis czytano już 3898 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin