przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Roster śliwkowy

Poziom: średni
Czas: 30 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 45 dag śliwek
- 2-3 łyżki cukru
- 3 goździki
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżka masła do smażenia
- kilka łyżek wody lub białego wina

Opis przygotowania:
Śliwki pozbawić pestek, przesmażyć na odrobinie zbrązowionego masła, zalać niewielka ilością wody lub wina. Posłodzić. Dodać goździki i cynamon. Dusić, aż owoce zaczną pływać w gęstym sosie.
Roster udaje się też z mrożonych śliwek - podczas smażenia nie trzeba ich podlewać wodą czy winem, wystarczy bowiem sok spod rozmrożonych owoców.
Region:  Pozostałe
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  adam
Przepis czytano już 5059 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin