|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Ryż koszycki |  |  |  | Składniki:Poziom: b. łatwy Głosów: 1Ocena: 5.00
200 g ryżu,
 sól,
 3 jaja,
 1 pęczek zielonej pietruszki,
 70 g utartego sera,
 50 g masła.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Ryż ugotować w osolonej wodzie, odsączyć, wymieszać z drobno posiekaną zieloną pietruszką i stopionym masłem. Jaja roztrzepać, wymieszać z utartym serem i dodać do ryżu. Jeszcze raz postawić na ogniu i tak długo podgrzewać, aż jaja się zetną.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia węgierska |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 9800 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |