Ryż po jugolsku |
|
Poziom: średni Porcji: 2 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 szklanka ryżu
- 1 papryka
- 1 cebula czerwona
- 2 łyż. smalcu
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 0,5 litra bulionu
- 1 ząbek czosnku
- papryka w proszku
|
Opis przygotowania: Paprykę i cebule pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na smalcu. Ryż wypłukać wodą przez sitko i wrzucić na patelnię. Podsmażyć lekko (2 minutki), wlać bulion i 10 minut gotować. Po 10 minutach dodać czosnek i koncentrat oraz doprawić do smaku. |
|
|
Przepis został dodany przez: colin2911 |
Przepis czytano już 4714 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |