przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ryba po żydowsku

Poziom: łatwy
Czas: 90 min.
Głosów: 7
Ocena: 4.00
Składniki:
- 1 kg ryby
- tłuszcz do smażenia
- 20 dkg cebuli
- 2 żółtka
- 50 ml białego wytrawnego wina
- 4 dkg rodzynków
- sól
- pieprz
- sok z cytryny do smaku

Opis przygotowania:
Oczyszczoną rybę odfiletować, zdjąć skórę, umyć, pokroić na porcje, posypać solą, skropić sokiem z cytryny i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min. Następnie rybę oprószyć mąką i usmażyć. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, wymieszać z żółtkami, winem i opłukanymi rodzynkami, doprawić do smaku, polać ryby i zapiec.
Region:  Kuchnia żydowska
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 12958 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin