Rybka w occie |
|
Poziom: średni Czas: 40 min. Porcji: 8,10 Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 1 kg ryby pangi
- 1 kg cebuli
- 1 szkl. octu
- 1,5 l wody
- 3 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka soli
- ziele angielskie
- liść laurowy
- jałowiec
- mąka
- bułka tarta
- jajka
- cytryna
- przyprawa do ryb
- olej do smażenia
|
Opis przygotowania: Ryby posypać przyprawą,pokropić cytryną. Rybę oprószyć w mące w jajku i w bułce tartej smażyć na oleju. Ugotować wodę z cebulą około 15 min. dodać przyprawy. Letnią wodą zalać upieczone ryby i pozostawić do przegryzienia około 2 dni. |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: rafaello |
Przepis czytano już 8001 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |