przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ryby w galarecie

Poziom: średni
Czas: 40 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
2 jajka
1 czerwona papryka
1 marchewka
15 dag selera
sól
pieprz
4 łyżki octu
2 łyżki żelatyny
30 dag solonych śledzi
3 ogórki konserwowe
1 garść posiekanych ziół ( pietruszka , koper )
1 łyżeczka vegety

Opis przygotowania:
1 . Ugotuj jajka na twardo . Po schłodzeniu obierz i pokrój
w plasterki . Paprykę pokrój w paski , cebulę drobno posiekaj . Ogórki pokrój w plasterki .
2 . Marchew i seler pokrój na małe kawałki i zagotuj w wodzie z dodatkiem vegety . Odcedź warzywa .
3 . Bulion dopraw solą , pieprzem i octem . Po schłodzeniu wlej rozpuszczoną wcześniej żelatynę i odstaw .
4 . Na dno formy wlej galaretkę i odstaw do schłodzenia . Potem ułóż na niej warzywa i kawałki ryby i jajka . Wszystko posyp ziołami i zalej pozostałą galaretą . Schłodź .
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  natalina4
Przepis czytano już 3303 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin