przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Ryż koszycki

Poziom: b. atwy
Gosw: 1
Ocena: 5.00
Skadniki:
200 g ryżu,
sól,
3 jaja,
1 pęczek zielonej pietruszki,
70 g utartego sera,
50 g masła.

Opis przygotowania:
Ryż ugotować w osolonej wodzie, odsączyć, wymieszać z drobno posiekaną zieloną pietruszką i stopionym masłem. Jaja roztrzepać, wymieszać z utartym serem i dodać do ryżu. Jeszcze raz postawić na ogniu i tak długo podgrzewać, aż jaja się zetną.
Region:  Kuchnia wgierska
Sposb przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano ju 6545 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin