przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Ryż koszycki

Poziom: b. łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
200 g ryżu,
sól,
3 jaja,
1 pęczek zielonej pietruszki,
70 g utartego sera,
50 g masła.

Opis przygotowania:
Ryż ugotować w osolonej wodzie, odsączyć, wymieszać z drobno posiekaną zieloną pietruszką i stopionym masłem. Jaja roztrzepać, wymieszać z utartym serem i dodać do ryżu. Jeszcze raz postawić na ogniu i tak długo podgrzewać, aż jaja się zetną.
Region:  Kuchnia węgierska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 6295 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin