| Sałata z kurczakiem i wiśniowym vinegretem | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwyCzas: 20 min.
 Porcji: 2
 Głosów: 1Ocena: 5.00
- mix sałat lub sałaty karbowane (ciemna i jasna)
 - rzodkiewki
 - szczypior
 - czerwona cebulka
 - pierś z kurczaka
 - płatki migdałowe
 - pomidor (duży)
 - pestki słonecznika
 - ziarno sezamu
 - vinegret francuski (mała torebka Knorr'a)
 - 2 łyżki soku wiśniowego
 - łyżeczka masła
 - odrobina oliwy z masłem
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Pierś pokroić w kostkę, obrumienić na oliwie z masłem. Układać w misce sałaty, na to pokrojone w cząstki pomidory, pokrojoną w plastry rzodkiew, cebulę w piórka. Wyłożyć kawałki piersi. Posypać sezamem, pestkami słonecznika, drobno posiekanym szczypiorkiem.
 Sos vinegret zrobić zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodać sok wiśniowy, wstrząsnąć (najlepiej dorabiać sos w małym słoiczku), wylać na sałatkę. Na koniec posypać uprażonymi na maśle migdałami (prażyć na małym ogniu-bardzo szybko się przypalają).
 | 
	|  | 
	| Region:  Pozostałe | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  d3molka | 
	| Przepis czytano już 8735 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |