Sałata z kurczakiem i wiśniowym vinegretem |
|
Poziom: łatwy Czas: 20 min. Porcji: 2 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - mix sałat lub sałaty karbowane (ciemna i jasna)
- rzodkiewki
- szczypior
- czerwona cebulka
- pierś z kurczaka
- płatki migdałowe
- pomidor (duży)
- pestki słonecznika
- ziarno sezamu
- vinegret francuski (mała torebka Knorr'a)
- 2 łyżki soku wiśniowego
- łyżeczka masła
- odrobina oliwy z masłem
|
Opis przygotowania: Pierś pokroić w kostkę, obrumienić na oliwie z masłem. Układać w misce sałaty, na to pokrojone w cząstki pomidory, pokrojoną w plastry rzodkiew, cebulę w piórka. Wyłożyć kawałki piersi. Posypać sezamem, pestkami słonecznika, drobno posiekanym szczypiorkiem.
Sos vinegret zrobić zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodać sok wiśniowy, wstrząsnąć (najlepiej dorabiać sos w małym słoiczku), wylać na sałatkę. Na koniec posypać uprażonymi na maśle migdałami (prażyć na małym ogniu-bardzo szybko się przypalają). |
|
Region: Pozostałe |
|
Przepis został dodany przez: d3molka |
Przepis czytano już 8019 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |