Sałatka Azteków |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 200 dag fasoli
- 200 dag kukurydzy
- 1 zielony ogórek
- 1-2 papryczki jalapeno
- pęczek szczypiorku
- 4 cebule
- 2 łyżeczki kolendry
- oliwa z oliwek
- sól, biały pieprz
|
Opis przygotowania: Gotujemy fasolę i kukurydzę w osobnych garnkach. Jeżeli nie mamy czasu na gotowanie, możemy po prostu wziąć puszkę fasoli czerwonej i kukurydzy. Kroimy cebulę i ogórka w kostkę, papryczki na drobniutkie kawałki. Siekamy kolendrę. Wszytko razem mieszamy i przyprawiamy oliwą, solą i pieprzem. |
|
|
Przepis został dodany przez: kucharz |
Przepis czytano już 8075 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |