Sałatka fasolowa z kotlecikami |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka czerwonej fasolki
- pieprz
- 35 dag kapusty pekińskiej
- 7 łyżek oliwy
- 5 łyżek octu z białego wina
- 30 dag mielonego mięsa
- 2 cebule
- 1/2 pęczka natki
- 1 jajko
- 3 łyżki oleju
- sól
- 3 dag czerstwej bułki
|
Opis przygotowania: Mięso zagnieść z 1 posiekaną cebulą, posiekaną natką, jajkiem, namoczoną i odciśniętą bułką, solą i pieprzem.
Uformować małe kotleciki, usmażyć na oleju.
Wymieszać osączoną fasolkę i kukurydzę, poszatkowaną drobno kapustę, pokrojoną w kostkę paprykę oraz podzieloną na cząstki pozostałą cebulę.
Polać warzywa sosem z octu winnego roztartego z solą, pieprzem i oliwa.
Podawać sałatkę z kotlecikami |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 4641 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |