|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sałatka grecka III |
|
Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 3.25 Składniki: Ogórek "szklarniany",
2 - 3 pomidory,
cebula,
papryka czerwona lub żółta,
opakowanie sera feta,
oliwki marynowane zielone lub czarne,
6 łyżek oliwy,
2 łyżki octu winnego,
sól,
pieprz.
|
Opis przygotowania: Ogórek umyć, nie obierać, pokroić w kostkę. Umyte, osuszone i również nie obrane pomidory pokroić w ósemki. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego, pociąć w paski. Ser pokroić w kostkę. Ocet utrzeć z solą i pieprzem - dodać oliwę, wymieszać. Warzywa ułożyć w salaterce, posypać oliwkami i serem. Zalać sosem i wymieszać tuż przed podaniem. |
|
Region: Kuchnia grecka | Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis czytano już 7772 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|