|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sałatka grzybowa |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 5 Ocena: 3.00 Składniki: 500 g grzybów,
500 g pomidorów,
2 łyżki posiekanej cebuli,
1 1/2 filiżanki oleju,
sól,
sok z 1 cytryny,
pieprz.
|
Opis przygotowania: Grzyby oczyścić, drobno pokrajać, poddusić na oleju razem z cebulą. Dodać drobno pokrajane pomidory, posolić i oprószyć pieprzem. Gdy grzyby zmiękną, przyprawić sałatkę sokiem z cytryny i wstawić do lodówki. Podawać na stół bardzo schłodzoną. |
|
Region: Kuchnia węgierska | |
Przepis czytano już 10184 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
pycha Dodał/a ~koma dnia 2007-10-13 16:46:23
dzien dobry!
bardzo lubie zbierac grzyby i robic z nimi odlotowe dania ale ten twoj przepis jest naprawde super! moge cie prosic o przeslanie jeszcze jakis przepisow z grzybami.
pozdrawiam z zasniezonych kowar
|
|
|
|