| Sałatka kalafiorowo-ogórkowa | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniPorcji: 6
 Głosów: 1Ocena: 5.00
- 1/2; kalafiora (ok. 50 dag)
 - 2 zielone ogórki (2x20 dag)
 - 1 puszka czerwonej fasolki
 - 3 ząbki czosnku
 - 1 łyżka jogurtu naturalnego
 - ok. 4 łyżki majonezu
 - sól
 - pieprz
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Kalafiora podzielić na mniejsze części i ugotować w osolonej wodzie. Następnie ostudzić i pokroić. Zielone ogórki obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Czerwoną fasolkę osączyć z zalewy. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
 
 Wszystkie składniki razem połączyć. Dodać jogurt naturalny i majonez. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.
 
 Podawać z grillowaną kiełbaską lub mięskiem.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  mlynek | 
	| Przepis czytano już 5996 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |