przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka kukurydziano-ananasowa

Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 8
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 2 puszki (425 ml) kukurydzy
- 2 puszki (425 ml) czerwonej fasolki
- 1 puszka (580 ml) ananasów (w krążkach)
- 1,5 pojemnika (30 dag) kwaśnej śmietany
- 2 - 3 pory sałatkowe
- sól
- pieprz
- cukier

Opis przygotowania:
Oczyścić i umyć pory, pokroić w cienkie krążki. Blanszować przez 2 minuty w osolonej wodzie, dobrze osączyć na sitku. Odsączyć fasolkę, kukurydzę i ananasy. Jeden krążek ananasa odłożyć do dekoracji, resztę drobno pokroić, a następnie rozmiksować. Wymieszać mus owocowy z kwaśną śmietaną, doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.
Region:  Pozostałe
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4948 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin