Sałatka śledziowa | 
	 | 
		  Poziom: b. łatwy Czas: 30 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: - 4 płaty śledziowe 
- 2cebulki 
- pieprz 
- papryka 
- ocet lub kwaśne jabłko albo kiszony ogórek 
- olej 
- szczypiorek
 
  | 
	Opis przygotowania: Płaty moczymy około 30 min. 
Kroimy na małe paski. 
Skrapiamy octem lub dodajemy kwaśne jabłko albo kiszony ogórek pokrojony w kostkę (nie są wtedy mdłe). 
Pieprzymy. 
Dodajemy olej i pokrojoną cebulkę. 
Dekorujemy cebulką i czerwoną papryką i szczypiorkiem. | 
	 | 
	| Sposób przygotowania:  Na zimno | 
	 | 
	| Przepis został dodany przez:  klaudyna | 
	| Przepis czytano już 5462 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |