|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Sałatka makaronowa z kurczakiem wg T M |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwyCzas: 60 min.
 Porcji: 4
 Głosów: 1Ocena: 5.00
- 25 dag makaronu (np świderki, kokardki, kolanka)
 - 1 łyżka miodu
 - 1 łyżka keczupu
 - pieprz
 - cukier
 - sól
 - papryka mielona
 - 15 dag mrożonego groszku
 - 1 pęczek natki pietruszki
 - 4 udka kurczaka
 - 1 puszka kukurydzy
 - 1 słoiczek pieczarek marynowanych
 - 1 papryka
 - 1 cebula
 - 25 dag twarożku
 - 10 dag majonezu
 - 8 dag kwaśnej śmietany
 - 2 łyżki octu z białego wina
 
 
 |  | Opis przygotowania: Makaron ugotować al dente. przelać zimną wodą, osączyć.
 Keczup utrzeć z miodem, łyżeczką pieprzu, solą i szczyptą papryki.
 Posmarować porcje kurczaka mieszanka, umieścić na blasze wyłożonej pergaminem. Piec 45 minut w temp 200 stopni C.
 Groszek rozmrozić. Odcedzić pieczarki i kukurydzę. Oczyścić paprykę, pokroić w kostkę.
 Cebulę obrać, posiekać. Twarożek rozetrzeć z majonezem i kwaśną śmietaną, dodać posiekaną drobno cebulę. Doprawić solą, pieprzem, cukrem oraz octem.
 makaron, groszek, kukurydzę, pokrojoną w kostkę paprykę i grzyby połączyć z sosem, posypać posiekaną natką.
 Upieczone udka rozłożyć na 4 talerze, obok każdego udka położyć 1/4 części sałatki połączonej z sosem.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  termar |  | Przepis czytano już 6813 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |