Sałatka meksykańska |
|
Poziom: łatwy Głosów: 7 Ocena: 4.29 Składniki: - 150 g szynki konserwowej
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- 1 czerwona papryka
- 2 szkl. ugotowanego ryżu
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- majonez
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Szynkę pokroić w kostkę . Kukurydzę osączyć z zalewy. Paprykę oczyścić drobno posiekać. Dodać ryż i natkę pietruszki Wszystkie składniki połączyć z majonezem. Podawać jako przystawkę lub z pieczywem. |
|
Region: Kuchnia meksykańska |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis czytano już 14709 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |