|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Sałatka morska |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
200 g krewetek,
 300 g małży,
 200 g kalmarów,
 1 mała ośmiornica,
 300 ml oleju,
 400 g ryżu,
 1 cebula,
 sól,
 pieprz,
 zielona pietruszka.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Wymyć dokładnie owoce morza i ugotować każde osobno. Sosy z krewetek i małż zachować. Cebulę zetrzeć. 2/3 oleju rozgrzać na patelni. Owoce morza pokroić na drobne kawałki i obsmażyć razem z cebulą na oleju. Do garnka wlać pozostały olej wsypać ryż i pogrzać aż zrobi się przezroczysty. Dodać sosy z krewetek i małż. Wrzucić owoce morza, wlać 3 szkl. wody i gotować aż wchłonie wodę. Podawać ostudzone przybrane cytryną i pietruszka.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia grecka |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 8154 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |