Sałatka pieczarkowa |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 20 min. Porcji: dużo Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: - Zupka chińska krewetkowa
- około 25 dag pieczarek
- 1 puszka groszku konserwowego
- 4 - 6 jajek ugotowanych na twardo
- majonez
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Makaron z zupki chińskiej kruszymy drobno, dodajemy przyprawy z zupki i zalewamy gorącą wodą, tak by tylko makaron napęczniał.Mieszamy by wchłonęły się przyprawy.
Pieczarki kroimy w niewielkie plastry i podsmażamy lekko. Jajka ugotowane na twardo kroimy w kostkę. Do miski wrzucamy odsączony groszek i pozostałe składniki. Wszystko mieszamy lekko solimy doprawiamy pieprzem. Po ostygnięciu składników wstawiamy sałatkę na krótko do lodówki. |
|
Opis / Uwagi: Do tej sałatki używam tylko zupki krewetkowej, ma ona najlepszy smak, najlepiej się komponuje. |
|
|
Przepis został dodany przez: ameba |
Przepis czytano już 7586 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |