|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sałatka serowa |
|
Poziom: średni Czas: 20 min. Porcji: 6 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 2 plastry żółtego sera ( po 15 dag o różnych smakach, np ementaler i gouda)
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 2 czerwone cebule
- 2 ogórki konserwowe
- 2 kopiaste łyżki posiekanej zieleniny (może być kompozycja)
- 1/2 szklanki majonezu
- 1/2 szklanki gęstej, kwaśnej śmietany
- sól, pieprz
- liście sałaty
|
Opis przygotowania: Ser kroimy w "makaronik", ogórki w kostkę, cebule w cienkie piórka, jajka siekamy. Składniki łączymy z majonezem wymieszanym ze śmietaną, dodajemy zieleninę, doprawiamy. Całość delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Płaską salaterkę wykładamy liśćmi sałaty, nakładamy sałatkę, wstawiamy na 15 min do lodówki. Przed podaniem posypujemy paseczkami z pozostałych liści sałaty. |
|
Opis / Uwagi: średniokaloryczne, średnodrogie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga |
| |
Przepis czytano już 6616 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|