Sałatka Tekla |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 20 min. Porcji: dużo Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 1 puszka fasoli konserwowej lub ugotowanego Jasia
- 5 ogórków konserwowych
- 2 papryki
- 2 cebule
- 5 parówek
- 1 puszka kukurydzy
- opakowanie ketchupu
- pieprz
- bazylia
- oregano
|
Opis przygotowania: Do miski wrzucić odsączoną fasolę i kukurydzę, pokrojone w kostkę ogórki konserwowe, paprykę, cebulę, pokrojone w plasterki parówki. Wszystko zalewamy ketchupem. Doprawiamy bazylią i oregano, troszkę pieprzem.
Jeżeli używamy Jasia to trzeba go wcześniej namoczyć i ugotować.
Mieszamy składniki i wstawiamy na chwilę do lodówki tak by sałatka nabrała smaku. |
|
Opis / Uwagi: Do tej sałatki warto użyć dobrego, łagodnego ketchupu. Z tanim ketchupem sałatka może stracić swój charakter. |
|
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: ameba |
Przepis czytano już 7734 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |