| Sałatka Tekla | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: b. łatwyCzas: 20 min.
 Porcji: dużo
 Głosów: 1Ocena: 5.00
- 1 puszka fasoli konserwowej lub ugotowanego Jasia
 - 5 ogórków konserwowych
 - 2 papryki
 - 2 cebule
 - 5 parówek
 - 1 puszka kukurydzy
 - opakowanie ketchupu
 - pieprz
 - bazylia
 - oregano
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Do miski wrzucić odsączoną fasolę i kukurydzę, pokrojone w kostkę ogórki konserwowe, paprykę, cebulę, pokrojone w plasterki parówki. Wszystko zalewamy ketchupem. Doprawiamy bazylią i oregano, troszkę pieprzem.
 Jeżeli używamy Jasia to trzeba go wcześniej namoczyć i ugotować.
 Mieszamy składniki i wstawiamy na chwilę do lodówki tak by sałatka nabrała smaku.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Do tej sałatki warto użyć dobrego, łagodnego ketchupu. Z tanim ketchupem sałatka może stracić swój charakter.
 | 
		|  | 
| Sposób przygotowania:  Na zimno | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  ameba | 
	| Przepis czytano już 8461 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |