|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Sałatka witaminowa |  |  |  | Składniki:Poziom: b. łatwy Głosów: 1Ocena: 5.00
- kilka listków sałaty lodowej
 - cykoria
 - 3 łodygi selera naciowego
 - kawałek świeżego ogórka,
 - pęczek rzodkiewek
 - pojemniczek kiełków soi
 - lub słonecznika
 - 1 łyżeczka pestek z dyni
 - 1 łyżeczka ziarenek sezamu
 - 1 łyżeczka soku z cytryny
 - cukier
 - pieprz
 - sól
 - 4 - 5 łyżeczek sosu winegret
 
 
 |  | Opis przygotowania: Starannie umyty ogórek i rzodkiewki pokroić w słupki lub nieduże kawałki.
 Umytą i osuszoną sałatę porwać palcami, a cykorię pokroić w wąskie paseczki i skropić je sokiem z cytryny.
 Kiełki wyłożyć na sito, przelać wrzątkiem, a gdy ociekną, osuszyć na papierowym ręczniku.
 na suchej patelni uprażyć na jasnozłoto  pestki dyni i sezam.
 Wrzucić do salaterki wszystkie warzywa, wymieszać je z sosem winegret, przyprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem.
 Gotową sałatkę posypać  uprażonymi pestkami dyni i nasionami słonecznika.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  termar |  | Przepis czytano już 7090 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |