przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka z bakłażanów

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 2-3 bakłażany
- cebula
- zielony koper
- 3 łyżki oleju
- pół łyżeczki musztardy
- sól
- cukier
pieprz
kwas cytrynowy do smaku
pomidor

Opis przygotowania:
Umyte bakłażany upiec w piekarniku lub w prodiżu, a następnie obrać ze skóry. Pokroić drobno miąższ bakłażanów, dodać bardzo drobno pokrajaną cebulę, obrany ze skórki i również drobno pokrajany pomidor, zielony koper lub pietruszkę. Olej wymieszać z musztardą, oblać sałatkę i mieszając przyprawić do smaku solą, pieprzem i rozpuszczonym w wodzie kwasem cytrynowym. Sałatkę posypać z wierzchu ugotowanym na twardo posiekanym jajkiem. Znakomite danie na kolację lub nawet na drugie śniadanie do chleba.
Przepis czytano już 4569 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin