Sałatka z buraczków I - obiadowa |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 75 dag buraków
- 2 duże cebule
- 2 duże jabłka
- ¾ szkl. oleju słonecznikowego
- kwasek cytrynowy
- lub ocet winny
- sól
- cukier
|
Opis przygotowania: Buraczki umyć , ugotować w łupinach, a gdy przestygną, obrać je i zetrzeć na tarce.
Następnie przesmażyć na oleju, doprawić cukrem i kwaskiem lub łyżeczką octu.
Cebulę i jabłka obrać, pokroić w drobną kostkę, połączyć z wystudzonymi buraczkami.
Podajemy do drugiego dania z mięs pieczonych, smażonych a także gotowanych. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 5319 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |