| Sałatka z buraczków I - obiadowa | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: b. łatwy Głosów: 1Ocena: 5.00
- 75 dag buraków
 - 2 duże cebule
 - 2 duże jabłka
 - ¾ szkl. oleju słonecznikowego
 - kwasek cytrynowy
 - lub ocet winny
 - sól
 - cukier
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Buraczki umyć , ugotować w łupinach, a gdy przestygną, obrać je i zetrzeć na tarce.
 Następnie przesmażyć na oleju, doprawić cukrem i kwaskiem lub łyżeczką octu.
 Cebulę i jabłka obrać, pokroić w drobną kostkę, połączyć z wystudzonymi buraczkami.
 Podajemy do drugiego dania z mięs pieczonych, smażonych a także gotowanych.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  termar | 
	| Przepis czytano już 6067 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |