przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka z buraczków I - obiadowa

Poziom: b. łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 75 dag buraków
- 2 duże cebule
- 2 duże jabłka
- ¾ szkl. oleju słonecznikowego
- kwasek cytrynowy
- lub ocet winny
- sól
- cukier

Opis przygotowania:
Buraczki umyć , ugotować w łupinach, a gdy przestygną, obrać je i zetrzeć na tarce.
Następnie przesmażyć na oleju, doprawić cukrem i kwaskiem lub łyżeczką octu.
Cebulę i jabłka obrać, pokroić w drobną kostkę, połączyć z wystudzonymi buraczkami.
Podajemy do drugiego dania z mięs pieczonych, smażonych a także gotowanych.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4983 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin