| Sałatka z buraków II | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 0Ocena: 0.00
- 5 kg buraków ugotowanych w skórkach
 - ½ kg cebuli
 - 0,7 kg papryki czerwonej
 
 Zalewa:
 - 1 szkl. octu 10%
 - 1 szkl. wody
 - 1 szkl. cukru
 - 2 płaskie łyżki soli
 - 4 liście laurowe
 - kilka ziaren ziela angielskie
 - 1 łyżeczka pieprzu mielonego
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Buraki obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej. Paprykę i cebulkę kroimy drobniutko/siekamy,  lub też ścieramy na jarzynówce.
 Składniki zalewy zagotować - gotujemy 2 - 3 minuty
 Zalać przegotowaną zalewą buraczki z cebulą i papryką, przełożyć do słoików, zakręcić i pasteryzować około 20 minut.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  termar | 
	| Przepis czytano już 4690 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |