Sałatka z buraków II |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 5 kg buraków ugotowanych w skórkach
- ½ kg cebuli
- 0,7 kg papryki czerwonej
Zalewa:
- 1 szkl. octu 10%
- 1 szkl. wody
- 1 szkl. cukru
- 2 płaskie łyżki soli
- 4 liście laurowe
- kilka ziaren ziela angielskie
- 1 łyżeczka pieprzu mielonego
|
Opis przygotowania: Buraki obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej. Paprykę i cebulkę kroimy drobniutko/siekamy, lub też ścieramy na jarzynówce.
Składniki zalewy zagotować - gotujemy 2 - 3 minuty
Zalać przegotowaną zalewą buraczki z cebulą i papryką, przełożyć do słoików, zakręcić i pasteryzować około 20 minut. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 4199 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |