przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka z figami i marynowanym serem


Poziom: łatwy
Czas: 10 min.
Porcji: 2-3
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1/4 główki niedużej kapusty pekińskiej
- 10 suszonych fig
- 10 pomidorków koktajlowych
- 1/3 puszki kukurydzy konserwowej
- garść kiełków sojowych
- 20 kostek marynowanego w oliwie i ziołach białego sera (lub fety)
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki gęstej śmietany
- sól
- pieprz mielony

Opis przygotowania:
Kapustę drobno usiekać . Figi zalać wrzątkiem, zostawić na 10 minut, odcedzić , pokroić w paseczki . Ser wyjąć z zalewy. Pomidorki przekroić na ćwiartki . Wszystkie składniki połączyć . Dodać majonez i śmietanę .Doprawić solą i pieprzem . Delikatnie wymieszać .
Opis / Uwagi:
Lubię wszelkiego rodzaju sałatki. Robimy je w moim domu często. Kiedyś czytając o kuchni greckiej zetknęłam się z zestawieniem sera feta z figami . Zrobiłam sałatkę z kapusty pekińskiej i dodałam figi i ser . Smaczna.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  babciagramolka
Przepis czytano już 4760 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin