przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka z kalafiorem

Poziom: łatwy
Czas: 15 min.
Porcji: ok 8 porcji
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- średni kalafior
- 2 średnie pomidory
- 4-5 jaj ugotowanych na twardo
- ogórek zielony
- 1-2 czerwone papryki (zależy od wielkości)
- pęczek drobnego szczypiorku
- majonez
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Kalafior gotujemy w osolonej wodzie, gdy będzie miękki i ostygnie, rozdrabniamy na niewielkie różyczki i przekładamy najlepiej do naczynia żaroodpornego by przykrył dno (lub przezroczystej miski), następnie kroimy w średnią kostkę pomidory, jajka, ogórka i paprykę, układamy warstwami po kolei przykrywamy majonezem i na koniec siekamy drobno szczypiorek
Opis / Uwagi:
Najlepiej przygotować nie długo przed spożyciem, iż warzywa puszczą soki, solimy i pieprzymy tuż przed jedzeniem. Smacznego!!!
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  eja11
Przepis czytano już 4156 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin