Sałatka z kapusty pekińskiej i żółtego sera |
|
Poziom: łatwy Czas: 15 min. Porcji: 4 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - Pół główki kapusty pekińskiej
- spora cykoria
- pół pora
- średni zielony ogórek
- strąk czerwonej papryki
- 15 dag żółtego sera
- natka pietruszki
Sos:
- 5 łyżek oleju
- 2 łyżki octu winnego lub soku z cytryny
- 2 ząbki czosnku
- łyżka bazylii
- cukier
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Warzywa dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Z cykorii usunąć gorzki głąb. Kapustę, cykorię i por drobno poszatkować, skropić sokiem cytrynowym i wymieszać. Ogórek obrać i skroić tak jak na mizerię, a paprykę w kostkę. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 6215 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |