Sałatka z kapusty pekińskiej II |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 60 - 70 dkg kapusty pekińskiej
- 1 puszka brzoskwiń
- 7 dkg rodzynek
- 1 mały stoik majonezu
- 3 łyżki śmietany
- 1 łyżeczka curry
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Kapustę i rodzynki umyć. Brzoskwinie osączyć z syropu. Po oczyszczenu kapustę drobno poszatkować. Brzoskwinie pokroić na małe kawałki. Rodzynki zalać gorącą wodą aby zmiękły, następnie odcedzić.
Wszystkie składniki starannie wymieszać. W osobnej miseczce połączyć śmietanę z majonezem i przyprawami. Sosem tym polać sałatkę i wstawić na 1 h do lodówki. Przed podaniem wymieszać.
Rada: kupując kapustę pekińską powinniśmy zwrócić uwagę aby jej liście były zwarte i zielonkawo-białe. |
|
|
Przepis czytano już 5476 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |