Sałatka z kapusty pekinskiej i marchwi |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 kapusta pekińska (40 dkg)
- 2 marchewki (20 dkg)
- 2 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich
- 8 łyżek oleju
- 2 łyżki octu winnego lub soku z cytryny
- cukier
- sól
- pieprz
Sos:
- 1 szkl. jogurtu naturalnego
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki cukru
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Kapustę dzielimy na ćwiartki, a następnie drobno szatkujemy. Marchewki obieramy, myjemy i kroimy w cienkie paski. Warzywa mieszamy, potem zalewamy octem połączonym z 4 łyżkami oleju, doprawiamy solą i pieprzem. Jeszcze raz mieszamy i posypujemy orzechami.
Sos: jogurt mieszamy z sokiem z cytryny i pozostałym olejem. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.
Kapustę łączymy z sosem. Przed podaniem schłodzić. |
|
|
Przepis czytano już 7469 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |