|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sałatka z kiełków sojowych z kurą |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: 350 g kiełków sojowych,
1 ugotowana pierś kurza,
3 cebulki dymki,
1 łodyga młodego selera,
1 łyżka białego octu winnego,
2 łyżki sosu sojowego,
1 łyżka oleju sezamowego,
sól.
|
Opis przygotowania: Cebulki obrać, umyć i drobno posiekać. Łodygę selera opłukać i pokroić w małe kawałeczki. Kiełki sojowe zalać wrzątkiem na 1 min. Przelać zimną wodą, odcedzić i osuszyć. Z piersi kurzej zdjąć skórę. Mięso pokroić w cienkie paski. Kiełki sojowe wraz z cebulą i selerem ułożyć w salaterce. Sos sojowy połączyć z octem, olejem sezamowym i szczyptą soli, po czym dokładnie wymieszać. Wlać do salaterki z jarzynami, dobrze wymieszać i odstawić na 20 min. Podawać przybrane paseczkami mięsa. |
|
Region: Kuchnia chińska | Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis czytano już 8108 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|