|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sałatka żółtozielona |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 20 min. Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 2 średniej wielkości pory (białe cząstki)
- 2 winne jabłka
- po strąku żółtej i czerwonej papryki
- szczypta zmielonej ostrej papryki
- sól, pieprz
- 4 łyżki chudego jogurtu
- 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
|
Opis przygotowania: Pory dokładnie umyć, odkroić zielone części, białe zaś pokroić w cienkie plasterki, osolić i odstawić na kilkanaście minut. Dodać obrane, pokrojone w zapałkę jabłka oraz paprykę pokrojoną w paseczki. Delikatnie oprószyć solą, pieprzem i papryką, wymieszać z jogurtem, posypać orzechami. |
|
Region: Kuchnia polska | |
Przepis został dodany przez: joasia962 | Przepis czytano już 5082 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|