Sałatka z winogronami i orzechami |
|
Poziom: łatwy Czas: 15 min. Porcji: 2 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: zielone winogrona 25 dag, mix sałat, ser pleśniowy 15 dag, orzechy włoskie ¾ opakowania, opcjonalnie granat, sos balsamiczny
|
Opis przygotowania: Myjemy winogrona, a następnie przekrajamy na połówki. Ser pleśniowy kroimy w średnią kostkę i tak przygotowane składniki dodajemy do umytej wcześniej sałaty. Dorzucamy orzechy włoskie (dobrej jakości, np. Bakalland) w całości bądź w zależności od preferencji miażdżymy. Chcąc urozmaić smak sałatki, możemy wzbogacić ją o ziarna granatu, który doda naszej potrawie wyrazisty posmak. Wszystko mieszamy i polewamy delikatnie sosem balsamicznym i odstawiamy na 15 minut. Po upływie tego czasu sałatka jest gotowa do spożycia. Smacznego! Polecam jako przekąskę na jesienne wieczory J |
|
|
Przepis został dodany przez: fasolka25 |
Przepis czytano już 3449 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |