| Sałatka z winogronami i orzechami | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  15 min.Porcji:  2Głosów: 0Ocena: 0.00
zielone winogrona  25 dag, mix sałat, ser pleśniowy  15 dag, orzechy włoskie  ¾ opakowania, opcjonalnie granat, sos balsamiczny
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Myjemy winogrona, a następnie przekrajamy na połówki. Ser pleśniowy kroimy w średnią kostkę i tak przygotowane składniki dodajemy do umytej wcześniej sałaty. Dorzucamy orzechy włoskie (dobrej jakości, np. Bakalland)  w całości bądź w zależności od preferencji miażdżymy. Chcąc urozmaić smak sałatki, możemy wzbogacić ją o ziarna granatu, który doda naszej potrawie wyrazisty posmak. Wszystko mieszamy i polewamy delikatnie sosem balsamicznym i odstawiamy na 15 minut. Po upływie tego czasu sałatka jest gotowa do spożycia. Smacznego! Polecam jako przekąskę na jesienne wieczory J
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  fasolka25 | 
	| Przepis czytano już 4024 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |