przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sakiewki z udek kurczaka

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
udka z kurczaka - 8 sztuk

Delikat Przyprawa Uniwersalna Knorr

słodka suszona papryka - 1 łyżka

Por - 1 sztuka

starty żółty ser typu Gouda - 100 gramów

rodzynki - 2 łyżki

orzechy włoskie - 2 łyżki

pieprz mielony

olej słonecznikowy

mięso mielone wieprzowe - 60 gramów

Opis przygotowania:
Usuń z udek kurczaka kości, następnie mięso zamarynuj obsypując Delikatem Przyprawą uniwersalną KNORR i słodką czerwoną papryką. Odstaw na godzinę do lodówki.Pora pokrój drobno, orzechy posiekaj. Wymieszaj mięso mielone, pokrojonego pora z tartym żółtym serem, rodzynkami, mięsem mielonym i orzechami (orzechy posiekaj), dodaj odrobinę pieprzu i Delikatu do smaku. Nafaszeruj udka masą, zepnij wykałaczką, włóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.
Piecz około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Możesz tez upiec udka na grillu. Podawaj z gotowanymi ziemniakami lub z kaszą i sosem grzybowym.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 4921 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin