przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka grecka

Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 6
Głosów: 1
Ocena: 4.00
Składniki:
- papryka czerwona
- papryka żółta
- papryka zielona
- papryka pomarańczowa
- 1 cebula
- słoik drążonych czarnych oliwek
- 3 duże pomidory
- kostka sera feta do sałatek
- zielony ogórek
- sól, pieprz
- zioła prowansalskie
- 3 lyżki oliwy z oliwek
- 3 lyżki wody

Opis przygotowania:
Pomidory sparzyć wrzątkiem i zdjąć skórki,następnie pokroić w kostkę. Papryki i ogórek umyć z papryk usnąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę, cebulę pokroić w piórka. Ser feta pokroić w kostkę. Całość wraz z odsączonymi oliwkami wymieszać w misce. Oliwę zmieszać z wodą, solą, ziołami prowansalskimi. Tak uzyskanym dressingiem polewamy warzywa. Wierzch posypujemy odrobiną świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Opis / Uwagi:
Jeśli nie potrafisz zrobić dressingu możesz użyć gotowego
Region:  Kuchnia grecka
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  katarzynaszwarc
Przepis czytano już 5674 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin