przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka serowa


Poziom: średni
Czas: 20 min.
Porcji: 6
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 2 plastry żółtego sera ( po 15 dag o różnych smakach, np ementaler i gouda)
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 2 czerwone cebule
- 2 ogórki konserwowe
- 2 kopiaste łyżki posiekanej zieleniny (może być kompozycja)
- 1/2 szklanki majonezu
- 1/2 szklanki gęstej, kwaśnej śmietany
- sól, pieprz
- liście sałaty

Opis przygotowania:
Ser kroimy w "makaronik", ogórki w kostkę, cebule w cienkie piórka, jajka siekamy. Składniki łączymy z majonezem wymieszanym ze śmietaną, dodajemy zieleninę, doprawiamy. Całość delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Płaską salaterkę wykładamy liśćmi sałaty, nakładamy sałatkę, wstawiamy na 15 min do lodówki. Przed podaniem posypujemy paseczkami z pozostałych liści sałaty.
Opis / Uwagi:
średniokaloryczne, średnodrogie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga
Przepis czytano już 6252 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin