przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka z jarmużu

Poziom: b. łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 50 dkg jarmużu
- sól
- 1/2 szkl. jogurtu
- sok cytrynowy lub zaprawa cytrynowa
- 1 łyżka sosu sojowego,
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Liście jarmużu oberwać z szypułek, umyć, osączyć, włożyć do niewielkiej ilości wrzącej, osolonej wody. Gotować w odkrytym rondlu przez ok. 5 min. Starannie odcedzić, rozłożyć liście, oddzielając widelcem na półmisku i pozostawić do ostygnięcia. Czosnek obrać, opłukać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem. Przyprawić sos do smaku sokiem cytrynowym, solą i pieprzem. Polać nim jarmuż. Podawać do potraw z jajek lub mięsa.
Przepis czytano już 6473 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin