przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka z kapusty pekińskiej i żółtego sera

Poziom: łatwy
Czas: 15 min.
Porcji: 4
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- Pół główki kapusty pekińskiej
- spora cykoria
- pół pora
- średni zielony ogórek
- strąk czerwonej papryki
- 15 dag żółtego sera
- natka pietruszki

Sos:
- 5 łyżek oleju
- 2 łyżki octu winnego lub soku z cytryny
- 2 ząbki czosnku
- łyżka bazylii
- cukier
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Warzywa dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Z cykorii usunąć gorzki głąb. Kapustę, cykorię i por drobno poszatkować, skropić sokiem cytrynowym i wymieszać. Ogórek obrać i skroić tak jak na mizerię, a paprykę w kostkę.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 5800 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin