Schab w warzywach - gotowany w maślance |
|
Poziom: średni Czas: 60 min. Głosów: 10 Ocena: 3.99 Składniki: - 2 kg schabu
- 2 litry maślanki
- śmietana 18%
- 3 marchewki
- 3 pędy selera naciowego
- 1 pietruszka
- po jednej papryce (czerwona, zielona, żółta)
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- sól pieprz do smaku
- olej
|
Opis przygotowania: Schab gotujemy w całości w maślance około 45 minut.
Warzywa kroimy na drobne paseczki i dusimy w rondlu na małej ilości oleju.
Ugotowany schab kroimy na grubsze plastry. Część warzyw wyjmujemy z rondla, układamy schab i przykrywamy go wyjętymi warzywami. Doprawiamy solą i pieprzem.
Dusimy do miękkości mięsa, przed podaniem zaprawiamy śmietaną. |
|
Sposób przygotowania: Duszone |
|
Przepis został dodany przez: profesor59 |
Przepis czytano już 13224 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |