przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Schabowe roladki

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- schab na 6 roladek
- lub piersi z kurczaka
- musztarda
- 1 jajko
- bułka tarta
- sól
- pieprz

Farsz:
- 20 dag sera żółtego
- 4 ogórki kiszone
- sól
- pieprz
- czosnek
- 50 dkg pieczarek

Opis przygotowania:
Schab kroimy na grube kotlety. Mięso rozbijamy a następnie nacieramy czosnkiem wyciśniętym lub startym na tarce o średnich oczkach, solą, pieprzem. W miedzy czasie
ściągamy skórkę z pieczarek, kroimy i dusimy na oleju aż będą gotowe. Wtedy siekamy je dość drobno .
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, a ogórki kiszone kroimy na ćwiartki.

Rozbite kotlety smarujemy cienko musztardą, kładziemy pieczarki, ser i ćwiartkę ogórka przy brzegu i zwijamy w rulonik i spinamy to wszystko wykałaczką żeby się nie rozpadło. Końcówki możemy wepchnąć do środka, wtedy dajemy troszkę krótszy ogórek.
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Roladki panierujemy w jajku i bułce. Podsmażamy na złoty kolor.
Następnie roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy jeszcze ok. 30-35 minut w 180 st. Podajemy je z ziemniaczkami i surówką.
Przepis został dodany przez:  mamuska
Przepis czytano już 4513 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin