przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Schabowe z boczniaków

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 5.00
Składniki:
- 80 dag boczniaka
- 2 jajka
- pieprz
- mąka
- bułka tarta
- tłuszcz

Opis przygotowania:
Grzyby dokładnie opłukać (bardzo duże pokroić na kwadraty 6 x 6 cm. Osuszyć papierowym ręcznikiem. Odkroić połamane brzegi i wystające kawałki nóżek tak, by uformować płat w kształcie kotleta. Następnie kolejno panierować każdą porcję najpierw w mące, potem w jajkach roztrzepanych z łyżką wody i na końcu - w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Gdy kotlety się zrumienią, zmniejszyć ogień i dosmażać jeszcze po 3 - 4 minuty z obu stron.
Po zdjęciu z ognia doprawić solą i pieprzem.
podawać z ziemniakami piure i zasmażaną kapustą.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 5743 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Dodał/a termar














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin