| Sernik malinowy | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 1Ocena: 5.00
- 50 dkg sera twarogowego tłustego lub półtłustego
 - 25 dkg malin lub truskawek
 - 1 galaretka malinowa lub truskawkowa
 - 1.5 szkl. śmietany kremówki
 - 1 torebka cukru waniliowego
 - 10 dkg cukru
 - 0.5 cytryny
 - 30 dkg biszkoptów
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Galaretkę rozpuścić w połowie gorącej wody niż podano w przepisie i ostudzić. Ser zmielić i utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym oraz częścią śmietany (1 szkl.) na kremową masę. Maliny opłukać lub rozmrozić, zmiksować i dodać do masy serowej. Sok i skórkę startą z 0.5 cytryny wymieszać z ostudzoną galaretką. Następnie połączyć z masą. Tortownicę wyłożyć biszkoptami. Przełożyć do niej masę i wstawić do lodówki na 6 - 8 h. Pozostałą śmietanę ubić na sztywno i przybrać nią sernik tuż przed podaniem.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Na zimno | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 6245 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |