przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sernik na zimno I

Poziom: średni
Głosów: 4
Ocena: 4.00
Składniki:
- upiec jasny lub ciemny biszkopt
- 1 kg sera - zmielić
- 1 kostka margaryny
- 4 żółtka
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 żółta galaretka

Piana:
- 1/2 paczki czerwonej galaretki
- 4 białka
- 1/2 szklanka cukru
- 1/4 szklanka wody

Opis przygotowania:
Margarynę utrzeć z żółtkami i pudrem, dodawać po łyżce sera i dalej ucierać. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklance wody, gdy zacznie tężeć dodać do masy i dać na biszkopt.
Piana: galaretkę ubić z białkami i cukrem na sztywno, do tego dodać tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 1/4 szklanki wody. Delikatnie wymieszać i dodać pianę na ser
Przepis czytano już 5468 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin