przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sernik z brzoskwiniami

Poziom: średni
Czas: 60 min.
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
Ciasto:
- 3 szklanki mąki
- 1 kostka margaryny
- 5 żółtek
- 3 łyżki cukru
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Masa serowa:
- 1 kg zmielonego białego sera
- 1 jajko
- 1 budyń śmietankowy
- 0,5 szklanki cukru
- 0,5 kostki margaryny

Pianka:
- 5 białek
- 1 szklanka cukru
- 1 szczypta soli
- 1 puszka brzoskwiń

Opis przygotowania:
Zagnieść ciasto. 0,75 ciasta włożyć na blachę, a resztę włożyć do zamrażalnika. Przygotować masę serową i położyć na ciasto. Na ser układać pokrojone w ósemki brzoskwinie. Następnie ubić pianę z białek i wyłożyć na owoce. Na pianę zetrzeć na tarce o grubych oczkach ciasto schłodzone w zamrażarce. Piec w temperaturze 180st.C ok. 50 min.
Region:  Kuchnia polska
Przepis został dodany przez:  monika465
Przepis czytano już 8174 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1)
 napisz swój komentarz (wpisów: 3)



Dodał/a monika465





?
Dodał/a ~gość dnia 2010-11-18 11:25:51

hmm, moja mama zawsze piecze wszystko razem i nigdy zakalec nie wyszedł

Piec inaczej
Dodał/a ~LiLI dnia 2010-11-05 17:04:17

co do tego wypieku to wszystko ok tylko niech ktoś nie robi tak jak jest powiedziane bo wyjdzie zakalec.. Najpierw włożyć ciasto z serem i piec 45 min a poźniej na upieczone dopiero białko i ztarte cisto i jeszcze piec ok 15 min.. wyjdzie fantastyczny!!

mniam :))
Dodał/a kucharz dnia 2008-07-13 01:48:11

jadłem ten sernik już dziesiątki razy:) moja teściowa robi najlepszy :))))











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin