Sernik z brzoskwiniami | 
	 | 
		Poziom: średni Czas: 60 min. Głosów: 2 Ocena: 5.00  Składniki: Ciasto: 
- 3 szklanki mąki 
- 1 kostka margaryny 
- 5 żółtek 
- 3 łyżki cukru 
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 
 
Masa serowa: 
- 1 kg zmielonego białego sera 
- 1 jajko 
- 1 budyń śmietankowy 
- 0,5 szklanki cukru 
- 0,5 kostki margaryny 
 
Pianka: 
- 5 białek  
- 1 szklanka cukru 
- 1 szczypta soli 
- 1 puszka brzoskwiń
 
  | 
	Opis przygotowania: Zagnieść ciasto. 0,75 ciasta włożyć na blachę, a resztę włożyć do zamrażalnika. Przygotować masę serową i położyć na ciasto. Na ser układać pokrojone w ósemki brzoskwinie. Następnie ubić pianę z białek i wyłożyć na owoce. Na pianę zetrzeć na tarce o grubych oczkach ciasto schłodzone w zamrażarce. Piec w temperaturze 180st.C ok. 50 min. | 
	 | 
	| Region:  Kuchnia polska | 
	 | 
	| Przepis został dodany przez:  monika465 | 
	| Przepis czytano już 9255 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 3) |