Sernik z rosą |
|
Poziom: średni Głosów: 3 Ocena: 4.33 Składniki: Masa serowa:
- 1 kg białego sera
- 0.5 szkl. oleju
- 1 szkl cukru
- 1 budyń śmietankowy
- 1 olejek pomarańczowy
- 3 szkl. mleka
Pianka z białek:
- 3 białka z jajek
- 1 szkl. cukru
Ciasto:
- 30 dkg mąki
- 10 dkg cukru
- 3 żółtka
- 1 łyżka smalcu
- 10 dkg margaryny
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
|
Opis przygotowania: Masa serowa: ser zemleć z cukrem przez maszynkę i potem wszystko razem zmiksować.
Ciasto: wszystkie składniki na ciasto zagniatamy razem. Układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce - wylewamy masę serową i pieczemy w temp. 220°C przez 45 min. Ubijamy pianę z białek dodając 1 szkl. cukru. Wykładamy ją na upieczony sernik i zapiekamy jeszcze 15 min. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 5708 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |